AGV

AGV

Het was weer een druk in de keuken, we begonnen een uurtje eerder omdat pannen met water opzetten in de Fort keuken prima kan maar met de hoeveelheden die we verwerken duurt het lang voordat het ook echt kookt.

We hadden er drie nodig voor de aardappelen, Marius berekende dat we er zo'n 160 nodig hadden, deze werden gewassen en op maat gesneden en zo snel mogelijk in de pan gedaan.

Ondertussen waren er ook 4 man bezig met de sperziebonen, de slechte er tussenuit en de rest bijsnijden. Een kleine 10 minuten in kokend water en dan nagaren in de opslagbak.

Tussendoor maakten we ook nog gehaktballen, een deel van kipgehakt, de rest kant en klaar uit de verpakking of zelf gemaakt van los gehakt dat in de aanvoer van de Buurtbuik zat.

Terwijl we kookten was elders in het Fort Rosanne bezig om de aanvoer van de lang houdbare spullen te organiseren, we hebben nu netjes gesorteerde dozen en doosjes die we overzichtelijk kunnen gaan opbergen, enorm bedankt daarvoor!

Volgende week is het de laatste keer dat we de complete aanvoer van de Buurtbuik gaan verwerken, we kijken er naar uit met gemengde gevoelens. Het sorteren, verwerken en verdelen is veel werk maar het is ook enorm fijn om naast groenten ook regelmatig vlees en andere maaltijd componenten te hebben zodat we onze bakjes rijkelijk kunnen vullen.

Met het Fort in vakantiestand ben ik vaak de laatste die de boel afsluit, en door de drukte bijna vergeten een foto te maken van het bakje. Op het laatste moment, buiten op de brug dacht ik er aan.

Naast de standaard foto maakte ik voor de gelegenheid ook maar eens een een buiten-opname :)

Via een tip van Peter en de online shop van de LIDL schaften we ook een nieuwe blender aan; soep maken wordt vanaf nu eenvoudiger.