Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

Veel pakjes kokosmelk en een stuk of 12 bloemkolen lagen er bij de Buurtbuik. Dat wordt een curry dacht ik gelijk en laadde de kolen en pakjes in een doos.

Daarbij waren er nog wel wat andere groenten over, vooral spinazie maar ook nog wel wat paprika en tomaten. Aardappels hadden we nog genoeg over, en het werd tijd dat we die gingen gebruiken.

Een bloemkool/aardappelcurry dus, met lekker veel ui, want ook die waren er nog genoeg. In de koeling in het Fort lagen ook nog wat wortelen en andere restjes die er mooi in konden.

Terwijl ik bij Boz even wat specerijen en cashewnoten kocht vroeg hij of ik wat had aan 5 kilo bevroren sperziebonen. Hij had pakjes van 400 gram besteld maar de leverancier had iets anders bezorgd en wou het niet terug. Dus namen we een zak mee, dat kleurt mooi in de curry.

Het bereiden ging voorspoedig, we waren wat eerder begonnen zodat de bezorgers ook wat eerder konden bezorgen en Joengkie op tijd op het voetbalveld aanwezig kon zijn, om 16:00 stonden zijn bakjes klaar om bezorgd te worden.

Benieuwd wat volgende week ons gaat brengen, iets met vlees of vis zou ook wel weer eens aardig zijn, de aanvoer daarvan schiet de laatste tijd wat tekort.