Brocolli, champignons, balletjes en aardappel

Brocolli, champignons, balletjes en aardappel

Gisteren was een drukke dag, rond 11:30 waren Willem en ik al in het Fort om de laatste details met de BuurtBuik te bespreken. In januari zal de Buurtbuik vanuit het Fort opereren in plaats van de kantine bij FC Weesp.

Qua keuken en ambiance een vooruitgang, maar ontvangstruimte en parkeermogelijkheden zijn minder riant dan bij de FC. Kortom het zal wat wennen zijn voor zowel de bezoekers als de vrijwilligers maar het is ontzettend leuk om samen te werken en dat wordt alleen maar makkelijker op deze manier.

BuurtBuik verhuist in het nieuwe jaar naar Fort Ossenmarkt
Na een jaar lang ‘BuurtBuiken’ in de kantine van FC Weesp, komt daar in het nieuwe seizoen verandering in. De komende weken verhuist BuurtBuik namelijk naar Fort Ossenmarkt.

Vorige week had ik op marktplaats een horeca vriezer gevonden en samen met Willem en zoon V. op de aanhanger vanuit Zaandam opgehaald. Afgelopen zondag bleek aanzetten een gecompliceerde zaak, bij de eerste poging sprong gelijk de stop. Met wat gesleutel leek hij het te doen en hoopvol lieten we hem achter. Om de maandag-avond daarna te zien dat hij nog steeds rond de 0 graden stond.

Na het tekenen van de overeenkomst was er wat tijd, het koken begint pas rond 14:30 en dus schoven we de vriezer van de muur en liggend op de vloer begon Willem H. aan een analyse.

Het rooster losschroeven ging als een speer, en toen er een aantal vettige plukken stof waren verwijderd leek de oorzaak gevonden, de compressor was van zijn voet gezakt en stond tegen de ventilator aan.

Heel voorzichting plaatste Willem de compressor terug op z'n plek, de leidingen gaven gelukkig mooi mee en zonder schade stond de compressor weer op de plek.

Bij het aansluiten bleek de sluiting te zijn verdwenen en zo ongeveer per minuut koelde hij een graad. Aan het eind van de dag stond hij al op -20.

Daar zijn we erg blij mee, dankzij deze vriezer kunnen we de aanvooer van gered eten uitbreiden, we ontvangen vaak ingredienten waar we niet direct iets mee kunnen, deze kunnen we nu bereiden en invriezen voor gebruik op een later moment.

Na het repareren van de vriezer was het tijd om de koken, we kookten een enorme partij aardappels, broccoili en champignons gingen in de oven en van restgroente maakten we een groentenbouillon.

Van een deel van de bouillon maakten we samen met prei een mooie saus en van gehakt rolden we vele balletjes, en we bakten wat kip voor de Halal.

Net als vorige week vergaten we de foto maar de bakjes waren royaal gevuld en als we volgende week een wat rustiger programma hebben dan vergeten we dan vast de foto niet meer.