Bulgur met groenten en vlees

Bulgur met groenten en vlees

Op dinsdag had BuurtBuik gekookt en een beetje over gehouden, namelijk een enorme bak met bulgur.

Door vakantie en ziekte was de Kookgroep minimaal bezet, op de ochtend zelf liet de enige bezorger van de dag weten dat ie het niet zou redden, dat bleek gelukkig mee te vallen. We zijn invalbezorgers Katinka en Willem Hilders erg dankbaar dat zij de rest van de bezorging deden.

In de keuken had Geeske in de ochtend het een en ander voorbereid en rond 13:30 ging ik in mijn eentje aan de slag. Bij het telefonische ochtend overleg hadden we besloten ook een doosje aardappelen op te maken want die waren begonnen met spruiten.

Pas toen ik de bak Bulgur in levende lijve zag begreep ik dat we veel te veel aardappelen hadden, we hebben precies één bakje gevuld voor de dame met een gluten allergie.

Naast de bulgur waren er ook diverse vleessoorten, kip, kalkoen, half-om-half gehakt, een paar dozen balletjes en wat garnalen. Van het gehakt draaide ik balletjes met verse koriander er door want ook dat was overgebleven.

Alle vlees kreeg de garing die het nodig had en klaargezet voor de bakjes, ook daar hadden we een tekort in, logisch want normaalgesproken brengen de bezorgers de bakjes van vorige week mee en dat was nu niet het geval.

Gelukkig had de HEMA aan de Breedstraat genoeg voorraad om ons tekort aan te vullen.

Naast de bulgur maakte ik het overschot aan spinazie klaar, samen met de uien en puntpaprika die Geeske eerder gesneden had.

Gezamelijk vulden we de bakjes en ondanks de minimale bezetting van keuken en bezorging lukte het om alles netjes op tijd rond te brengen.

Daarna begon het opruimen, rond 18:30 was dat klaar, je merkt pas hoeveel het scheelt als iemand tijdens het koken al het afwas- en opruimwerk doet als het een keer niet gebeurd.

Volgende week is de bezetting weer wat beter, ik kijk er naar uit :)

Oh en de foto van het bakje? Gewoon weer eens vergeten, gelukkig is er wel wat ander beeldmateriaal.