Catering Buurtkamer Aetsveld

Catering Buurtkamer Aetsveld

Afgelopen vrijdag was er een mooie samenwerking met Versa en Buurtkamer Aetsveld, we verzorgden het eten voor het samenzijn in de buurtkamer in het kader van de week tegen eenzaamheid.

Normaalgesproken hebben we iets van 1.5 tot 2 uur nodig voor het maken en vullen van de bijna 60 bakjes eten die we wekelijks rondbrengen in Weesp.

Dat catering in kleinere hoeveelheden aanzienlijk meer tijd zou kosten hadden we niet echt in de gaten, rond 14:00 begonnen we met een deadline van 17:45 voor het afleveren van het eten.

Toen ik met de laatste boodschappen binnenkwam was Peter al vol gas bezig met de bereidingen van de groentes die we op voorraad hadden.

Ondertussen kwam Emiel ook kennismaken en die kon gelijk aan de slag met het snijden van broccoli, het smoren van spinazie en het rollen van gehaktballen.

Het schillen van de aardappelen was ook een monsterklus waar Willem B. gelukkig mee hielp.

Tijdens alle bereidingen van onder andere ook nog twee vegetarische bijgerechten werd het duidelijk dat we het niet zouden halen, we bespraken nog het scenario van eerst de soep brengen en dan de rest maar dat werd logistiek toch een uitdagingen en we waren niet ontzettend uitgelopen dus besloten we door te bikkelen en alles in één keer te brengen.

Dat lukte, even over zessen werden de spullen de Buurtkamer ingebracht en even later zaten de gasten aan de soep die vlot werd uitgeserveerd.

Daarna kon men aanvallen op aardappelpuree met gehaktbal of vega optie en een selectie van groenten.

Er werd door een aantal genieters een tweede keer opgeschept en een aantal gasten waren erg goed voorbereid en hadden een bakje van huis meegenomen die ze goed gevuld weer mee namen.

Daarna spullen terug naar het Fort (dank Willem!) en even afwassen, de keuken staat er weer fris bij voor de maandagavond les. We maken dan een vispotje

We hebben een hoop geleerd van deze andere vorm van catering en hebben wat verbeterpunten in ons notitieblokje geschreven.

De gasten hebben genoten en we hopen het binnenkort nog een keertje over te kunnen doen!