Hutspot met een kipworstje

Hutspot met een kipworstje

De 19e was een testdag, de test voor het aanleveren van de goederen van de sponsors van Buurtbuik. Dat houdt in dat er enorme stapel dozen met goederen worden binnengebracht en uitgesorteerd.

Buurtbuik kookt vanaf volgend jaar in het Fort en dit was voor het eerst dat de vrijwilligers de aanvoer deden naar het Fort in plaats van de kantine van de FC Weesp.

Het ging allemaal goed, en al snel werd het duidelijk dat er enorm veel wortels waren, omdat de Buurtbuik gesloten is kon dus alles  door de Kookgroep gebruikt worden.

Bij heel veel wortels denk ik al snel aan hutspot, in de aanvoer zaten ook leuke kipworstjes, die combineerden er mooi bij. Mooie stamppot aardappels zaten er niet echt bij maar we hadden nog het een en ander op voorraad en de volgende dag haalde ik er nog even 7.5 kilo bij voor 8,48 bij de Vomar.

Naast verse ingredienten kregen we ook een heel aantal kant-en-klaar maaltijden, hier maakten we de inwoners van de Wintertuin blij mee, dat kwam mooi uit want hoewel er veel hutspot was kwamen toch niet helemaal uit, de porties waren wat groot uitgevallen.

Een deel van de ingredienten hebben we opgeslagen, volgende week dinsdag is het tweede kerstdag en koken vrijwilligers van Buurtbuik en Kookgroep een gezamelijke maaltijd voor vrijwilligers en deelnemers in het Fort.

Mocht je een eenzame tweede kerstdag niet zien zitten dan ben je welkom, vanaf 18:00 wordt het eten geserveerd.

Het menu is ook voor ons nog een verrassing, ook op tweede kerstdag krijgen we aanvoer van onze grootste sponsor!