Lasagne of Gratin

Lasagne of Gratin

De aanvoer was wat gering afgelopen dinsdag, er was voor ongeveer 20 man groenten, dat combineerden we met de gehaktballetjes die waren overgebleven en we maakten een gratin van de aardappelen die we de laatste tijd opgespaard hadden.

Voldoende voor ongeveer 20 man, dus moesten we iets verzinnen voor nog eens 25 deelnemers. Gelukkig lag er nog een grote lasagne in de vriezer, een combinatie van vegetarisch en rundvlees die we over hadden van de catering van de Veluwe Marathon.

Die ging naast de gratin de oven in en daar maakten we een mozzarella/tomaat salade bij die in een apart bakje mee ging.

De aardappel-gratin maakten we omdat we dezelfde dag een zending bij Wim Bos ophaalden van een leverancier die aan BuurtBuik 15 emmers met aardappel-truffel-gratin saus over had.

Wim Bos was zo vriendelijk om de ontvangst en opslag te verzorgen, we hebben ze overgebracht naar het Fort zodat andere Buurtbuiken ook een emmer kunnen halen.

Om te ontdekken hoe het werkt met de saus maakten we geluk maar gratin, de aardappels moesten toch dringend op.

Een emmer is genoeg voor drie 1/1 GN bakken, we. maakten er twee en hielden daarvan over. We vriezen hem in voor een volgende keer.

De "moneyshot" van de bakjes ben ik natuurlijk weer eens vergeten, vandaar dat we het moeten doen met het zomerse beeld van een stukje lasagne op de Veluwe.