Nasi met ei, groenten en kip

Nasi met ei, groenten en kip

Er was veel prei bij de Buurtbuik, bijna een halve doos vol. Daarnaast was er niet heel erg veel, een stuk of 8 paprika's en wat losse groenten, eigenlijk allemaal restjes.

Wat is een betere restverwerking dan nasi? Rijst hadden we genoeg, bij de Buurtbuik komt het bijna wekelijks binnen en nog niet zo lang geleden had ik een aardig voorraadje opgebouwd, bijna 5 kilo zo bleek.

Die rijst kookte ik thuis in de stoom-oven een dag van te voren want nasi maak je met rijst die tenminste een dag oud is en in de koelkast heeft kunnen drogen.

Met bijna 10 kilo gekookte rijst kwam ik aan in het Fort, de keukenploeg viel de groenten aan en ondertussen brak, klutste en bakte 30 eieren in twee woks met een mooi laagje olie en hoog vuur, het ei souffleert dan en wordt mooi luchtig.

In de vriezer lag nog het een en ander aan kip, wat kip-gehakt van de BB maar ook twee dozen met kipdijfilet, die sneden we diepgevroren in blokjes en bakten ze vervolgens.

Alle andere groenten verdwenen ook in de wok en uiteindelijk bakten we alle rijst om vervolgens alle andere ingrediƫnten er door te mengen en alles in de bakjes te scheppen.

Jammer genoeg was er niets voor op de nasi, dat komt een volgende keer hopelijk. Een mooi sateetje met wat pindasaus, een gebakken eitje of wat babi pangang past er natuurlijk prima bij...

De komende twee weken nemen we even vakantie, op 9 augustus komen we weer een maaltijd bezorgen...