Pasta met pompoensaus

Pasta met pompoensaus

Wat begon met "nee hee niet alweer pompoen" eindigde in "maar zo is het gewoon lekker".

Op maandag hadden Peter en ik al behoorlijk wat pompoen verwerkt, dat leverde 10 liter donkergele basissaus op. Bij Buurtbuik haalden we veel kipgehakt, een kilo of vijf sperziebonen en nog wat meer groenten.

We bakten een basis van rode ui en gehakt, blancheerden de bonen en bouwden de saus op met paprika en losse groenten wie we nog over houden. Tenslotte ging daar de 10 liter pompoen-basis bij en dit brachten we op smaak.

Een beetje warme kruiden en wat hartig om het zoet van de pompoen wat te neutraliseren voegden we ook een zuurtje toen.

Ondertussen stond de Buurtbuik pasta te koken en in onze voorraadkoeling lag nog een mooie hoeveelheid feta met een tht over twee weken, een mooi moment om het allemaal op te maken.

Dankzij de warme en hartige tonen in de saus paste de feta er mooi bij. We vulden bijna 60 bakjes en klaar waren we weer...

Van een cateringklusje (ja die doen we ook, mail je aanvraag naar contact@kookgroepweesp.nl) waren er best wat stoofpeertjes over, die verpakten we in aparte bakjes en ging als extraatje mee.

Ook op de foto: van een van de deelnemers kregen we een bijna nieuwe blender en een helemaal nieuwe staafmixer, die moesten we natuurlijk gelijk even proberen.

Onze hartelijke dank hiervoor, deze komen goed van pas!