Rational iCombi Pro 61

Rational iCombi Pro 61

Wat ergens medio 2023 begon als frustratie omdat er niet genoeg grote pannen waren en zoiets simpels als het koken van aardappelen voor 60 man een uitdaging begon te worden is afgelopen donderdag bijzonder goed opgelost door de plaatsing van een nieuwe professionele oven.

De weg er naar toe was spannend, de financiering van deze oven is aangevraagd bij een diversiteit van partijen en het is altijd afwachten of iedereen mee doet.

Dit model heeft een eigen water-aanvoer, afvoer en werkt op krachtstroom. Van 1 liter water maakt hij 1500 liter stoom en het is een apparaat waar je moeiteloos zes gastronormbakken in kan schuiven.

Wij, namelijk de Kreatieve Groep Weesp, de Kookgroep Weesp en vanaf 2024  natuurlijk ook BuurtBuik, zijn hier zeer bijzonder blij mee.

Broccoli voor 60 man krijgen van een sponsor is een ding, maar het netjes gaar krijgen met behoud van kleur in 3 verschillende pannen is iets anders. Deze oven stoomt die hoeveelheid moeiteloos gaar in een minuut of 10.

En is dan gelijk klaar om iets anders te doen, sterker nog het is instelbaar zodat verschillende bereidingen tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. We moeten nog even leren hoe, maar het ding is slim genoeg om te roepen dat de sperziebonen er uit kunnen terwijl de aardappelen nog even mogen blijven staan.

De service van Rational was bijzonder goed, met twee man werd de oven van ruim 100 kilo over de kronkelige trap van het Fort naar de keuken getild en vlot geinstalleerd. Terwijl het testprogramma draaide legde Jeroen de basis bediening van de oven uit.

Ondertussen hebben we video's gekeken en de gebruiksaanwijzing gelezen, we staan te popelen om er mee aan de gang te gaan.

Op 26 december koken we een kerstdiner voor vrijwilligers en deelnemers, de koks zijn Myriam, Peter en Paul en ik denk dat het ruziemaken wordt voor de oven :)

Onze dank gaat uit naar de sponsoren:

  • Gemeente Amsterdam
  • Hulp na Onderzoek
  • Rabobank
  • Rational
  • RCOAK
  • Stichting Welzijn Senioren

Zonder de hulp van deze organisaties was het niet gelukt.

En natuurlijk ook  grote dank voor Dick van Maanen en Willem Bogaard voor de aanpassingen in de keuken zodat de oven zijn eigen water aansluiting en afvoer heeft.