Rijst met champignons en groente

Rijst met champignons en groente

Zag de foto er vorige week er maar witjes uit, vandaag realiseer ik me dat er afgelopen woensdag helemaal geen foto is gemaakt.

Tenminste niet door mij, er was wel een fotograaf aanwezig maar die kwam vooral voor een foto van het team en niet voor een foto van het bakje.

Ergens in november is die foto te zien in de gemeentekrant van Amsterdam, bij gebrek aan een foto van een bakje plaats ik dan maar de foto van de pompoenen die van de week binnenkwamen via Ronald van Leo, waarvoor onze dank!

Bij de rijst met groenten van vorige week maakten we voor het eerst rijst in de oven, de beide instant-pots die we eerder er wel voor gebruikten zijn te klein geworden, en daardoor werd de rijst al snel samengedrukt.

In de oven in grote lage schalen met een flinke laag water er over blijkt perfect te gaan, de oven niet de heet, ik deed 160 maar het mag nog minder en in een half uurtje heb je mooie rijst.

Bij de Buurtbuik waren er veel champignons en allerlei groenten, aangevuld met een heel aantal bakjes gehakt (zowel kip als varken) vulde ik wat dozen met groenten en gehakt.

Samen met een kippenbouillon maakten we daar een mooi gevulde saus van, het bleek wat krap maar gelukkig waren er ook een aantal deelnemers op vakantie dus eigenlijk kwam het heel mooi uit en ging het schoon op.

Komende week maar iets met pompoen, we gaan bedenken wat precies..