Stamppot andijvie met een kippenpoot

Stamppot andijvie met een kippenpoot

Een paar weken geleden waren de aardappelen een mooie aanbieding bij de Vomar, we kochten toen 20 kilo. Die blijven in de opslag van het Fort best lang mooi maar we kochten ze om ze te gebruiken. Dus na twee weken pasta en rijst was het tijd voor de aardappelen. We kozen voor een stamppot want daar heb je er relatief veel voor nodig en er was genoeg.

Met een kippenpoot van de BOZ Versmarkt en een jus van uien en kippenbouillon op smaak gemaakt met een pitje en kruiden was de maaltijd compleet. Maar HRIF zorgde nog voor een dessert: een fijn potje appelmoes van de Hak. De kip en de andijvie waren bij elkaar € 28.86

Joke, een van onze vaste bezorgers, moest wel heel bijzondere handelingen uitvoeren. Hieronder wordt haar auto van boord getakeld om op tijd in Weesp te zijn!

De kippenpoten werden aangezet in de pan voor een mooi bruin korstje en daarna gegaard in oven. Ondertussen werd er ruim 10 kilo aardappelen geschikt, gesneden, gewassen en gekookt.

De andijvie werd ook gewassen en gesneden, terwijl de aardappels gestampt werden werd de andijvie heel kort even aangezet in roomboter om vervolgens in de pureee te verdwijnen.

Poot erop, jus erover en deksel er op en klaar waren we weer.

Volgende week zijn we er niet in verband met Koningsdag, woensdag 4 mei komen we weer een maaltijd brengen.