Parelcouscous met groenten en vlees

Parelcouscous met groenten en vlees

Er was heel een aantal bakjes kip, wat varkensvlees en groenten; beetje broccoli, veel tomaat, winterwortel, courgettes, aubergines, paprika en nog wat prei.

Samen met tomatensaus uit voorraad maakten we er een groentensaus van en de twee vleessoorten bereidden we los van elkaar om later toe te voegen aan de saus.

Uiteindelijk werden alle ingrediƫnten samengevoegd en deels gemengd met de parelcouscous die gestoomd was in de oven.

Alles ging in de bakjes en royaal overgoten met de saus en afgewerkt met een bosuitje.

Het bezorgen was nog een beetje een uitdaging, met drie bezorgers minder en een stromende regen is het toch gelukt om alles bezorgd te krijgen! Zelfs met een extra uitdaging, een nieuwe deelnemers bleek te wonen in een boot tegenover het opgegeven adres.

Dat werd pas duidelijk nadat de mevrouw die open deed op het adres in verbazing het bakje met de maaltijd weigerde en ik een tijdje later een telefoontje kreeg dat meneer de maaltijd nog niet had ontvangen. In het donker en in de regen is het uiteindelijk gelukt omdat de meneer in kwestie vanaf de boot ging roepen, hij nam dankbaar twee maaltijden in ontvangst :)

De medewerkers van het Buurtteam weten inmiddels ook dat meneer in de boot TEGENOVER het adres woont; dus hopelijk weten de andere hulpverleners hem goed te vinden...